« شهادت گوارای وجودتانزیبایی حجاب »

چکیده ی تحقیق های برتر جشنواره علامه حلی سال 1394

نوشته شده توسطمدرسه علمیه الزهرا (س) فامنین 21ام مهر, 1394

خانم بهناز عسگری / برنده جشنواره علامه حلی سال 1394
چكيده
اين نوشتار با موضوع بهداشت از منظر اسلام تدوين گرديده است . بهداشت در لغت به معناي نيكونگاهداشتن، نگاهداري، تندرستي و حفظ صحت مي باشد و در اصطلاح عبارت است از تأمين، حفظ و بالا بردن سطح سلامت.
همه ما اطلاعاتي از بهداشت داريم كه اين اطلاعات براساس نوشته و گفته هاي گوناگوني است كه به اشكال مختلف به دست ما رسيده است ولي اين دانسته ها را مي توان به وسيله ي آموزه هاي قرآني و رواياتي كه در باب بهداشت نگاشته شده و به دست ما رسيده است تكميل نمود.
اسلام بر موضوع بهداشت و نظافت تأكيد فراوان كرده و رساترين تعبير ممكن را در اين زمينه،به كاربرده و نظافت را جزئي از ايمان و لازمه ايمان معرفي نموده است. در واقع يكي از ويژگي هاي دين اسلام، تشويق انسان به رعايت پاكي در ابعاد گوناگون زندگي است، زيرا خواسته ي فطري و ذاتي هر انسان، دوري از آلودگي جسمي و روحي است.
قرآن كريم و توصيه هاي پيامبران و ائمه اطهار در قالب آيات و احاديث رسيده، بر اهميت و ضرورت موضوع سلامتي، بهداشت و تاثير آن در زندگي دنيوي و اخروي اشاره فراوان دارند. بر اين اساس در مباني بهداشت اسلامي، رعايت و حفظ سلامتي از مصالح عمومي نظام اجتماعي و بخشي از مسئوليت همگاني شمرده مي شود كه ايمان و فطرت بزرگرترين خاستگاه و انگيزه اش مي باشد از اين رو جامعيت دارند. در نظام بهداشت و سلامتي اسلام، بهره مندي انسان از نعمت هاي الهي براي رسيدن به تكامل و خوشنودي خداوند ضروري است و مواظبت و پيشگيري از آسيب ها و آلودگي ها واجب دانسته مي شود؛ به گونه اي كه براي رسيدن به اين ضرورت در ابعاد جسمي و روحي، نظامي مدون و اصول و قواعدي براي حفظ سلامتي انسان در رستگاري او ارائه مي دهد و برنامه ي زندگي اش را آغاز شكل گيري تا رسيدن به روز رستاخيز، در ابعاد مختلف فردي- اجتماعي و جسمي و رواني در قالب وظايفي مثل رعايت بهداشت تغذيه، سلامتي فردي، عمومي، جسمي و رواني تنظيم مي كند و در اختيار جامعه بشري قرارمي دهد.
هدف از ارائه ي اين تحقيق بالابردن انگيزه ي خويش و ديگران در راه شناخت زندگي بهداشتي، دعوت صاحبنظران به توجه و تحقيق بيشتر در باب مسئله ي بهداشت اسلامي، پيگيري مسئله بهداشت اسلامي در جامعه و در نتيجه حل مشكلات ناشي از عدم رعايت بهداشت در زندگي و… مي باشد.
سوالاتي كه در اين پژوهش در پي پاسخ به آنها هستيم عبارتند از: نگرش اسلام به مقوله بهداشت چگونه هست؟ بهداشت از منظر اسلام چيست؟ اسلام به بهداشت تا چه حد اهميت داده است؟
و فرضيه هاي اين پژوهش عبارتند از: بهداشت نقش مهمي در زندگي انسان دارد. 2- چنين به نظر مي رسد كه اسلام اهميت زيادي به مقوله ي بهداشت داده است 3- اينچنين است كه با داشتن سلامت جسم و محيط توسط بهداشت، انسان به كمال و تقرب الهي دست مي يابد.
روش مورد استفاده در اين تحقيق بات جمع آوري اطلاعات از كتابهاي مختلف ديني در رابطه با عنوان پژوهش و نيز مراجعه به اطلاعات سايت هاي مختلف شبكه ي جهاني اينترنت مي باشد و از نظر راهكار تحقيق، چون از طريق بررسي اطلاعات ثبت شده قبلي صورت گرفته، كتابخانه اي است.
پژوهش حاضر مشتمل بر چهار بخش مي باشد . بخش اول كليات تحقيق است كه اطلاعات جامعي را در مورد تحقيق بر خواننده ارائه مي دهد. بخش دوم در دو فصل به بررسي معنا و مفهومبهداشت پزداخته شده و در مباني تحقيق جايگاه و ضرورت نگارش اسلامي و نيز اهميت بهداشت اسلامي، مورد بررسي قرار گرفته است . در بخش سوم مصاديق بهداشت جسماني با عناوين بهداشت فردي، بهداشت عمومي، بهداشت تغذيه و بهداشت جنسي تدوين شده است و بخش پاياني مصاديق و توصيه هاي مربوط به بهداشت رواني گردآوري شده است و در نهايت نتيجه گيري پاياني قرار مي گيرد.
كليد واژگان اين تحقيق عبارتند از: بهداشت، نظافت.
خلاصه آن كه اسلام سلامتي را نياز اساسي و ضامن بقاي نسل آدمي مي داند و رهنمودها و راهكارهاي فراواني براي حفظ وتأمين آن پيش روي بشر قرار مي دهد. كه همگي گوياي جامع نگري اسلام به موضوع بهداشت و سلامت است.

اکرم جلیلی / برنده ی دو دوره جشنواره علامه حلی سالها 93 و 94
چکیده
در مورد اقتصاد مقاومتی تعبیر های متفاوت و متنوعی بیان شده است. در این مقاله سعی برآن شده که ابتدا با تعریفی از تحریم و سپس با تعریف مفهومی از اقتصاد مقاومتی با تاُکید بر بیانات مقام معظم رهبری و نیز نقش دولت و مردم در اقتصاد مقاومتی و نیز نقش رسانه های مختلف در فرهنگ سازی آن، راهکار مناسبی ارائه شود. در این بین به بررسی شرکت های دانش بنیان و تعریف رشد اقتصادی و نیز توسعه اقتصادی و تفاوت های بین این دو و تغییر ساختاری اشاره شده و به تغیر الگوی مصرف از سوی مردم و به تقسیم بندی انواع تحریم های صورت گرفته علیه ایران تاکید و مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه مطلب به نقش رسانه های داخلی در فرهنگ سازی و تبیین اقتصاد مقاومتی پرداخته شده و نیز به نقش مخرب رسانه های خارجی در تضعیف این هدف بزرگ پرداخته شده است.

کلید واژه: اقتصاد مقاومتی، رشد اقتصادی، توسعه اقتصادی، تغیر ساختاری، الگوی مصرف، تحریم، فرهنگ سازی.

مریم ترابی / نفر دوم جشنواره علامه حلی سال 94
چكيده
اين تحقيق با موضوع «سيماي جهنم و جهنميان در اسلام » مي باشد. شناخت جهنم و ابعاد آن آثار تربيتي زيادي دارد و از آنجا كه اعمال انسان تأثير مستقيم بر زندگي او در جهان آخرت دارد ضرورت ايجاب مي كند تا شناختي در رابطه با آثار اعمال زشت در جهنم داشته باشيم تا اين آشنايي ما را از ارتكاب گناهان باز دارد.
هدف از ارائه اين تحقيق آشنا شدن با جهنم و حقيقت آن، سيماي جهنميان، عذابهاي جهنميان، احوال جهنميان و نتيجه اعمالشان است و همچنين رفع ابهامات افرادي كه فكر مي كنند مجازات جهنميان با عدل الهي سازگاري ندارد.
پيشينه تحقيق: در رابطه با اين تحقيق كتاب هاي زيادي وجود دارد از جمله اين كتاب ها ؛ وقايع تكان دهنده از عالم غيب نوشته طاهره خاكريزي، آيه هاي زندگي براي بيداري نوشته حسين اسكندري، معاد شناسي آيت الله محمد حسين طهراني.
سؤالاتي كه در اين پژوهش در پي پاسخ به آنها هستيم عبارتند از: سيماي جهنميان در قرآن چگونه آمده است؟ و فرضيه هاي اين پژوهش عبارتند از: الف) انسان به عنوان موجودي مختار مي تواند سرنوشت خود را به بهشت يا جهنم سوق دهد و جهنم مكاني است كه خداوند وعده عذاب در آن را به گناهكاران، مشركان، كافران و امثال اينها وعده داده است. ب) خداوند متعال با خلقت جهنم و قرار دادن عذابهاي خود در آن نتيجه اعمال انسان هاي گناهكار، مشرك، كافر را به آنها نشان خواهد داد.
روش تحقيق ، اين موضوع به صورت جمع آوري اطلاعات از كتابهاي مختلف ديني و تفسيري و رجوع به برخي سايت هاي ديني مي باشد و به لحاظ نگرشي اين تحقيق به روش بنيادي تدوين گرديده است.
پژوهش حاضر مشتمل بر 6 بخش است: بخش اول: كليات تحقيق است كه اطلاعات جامعي در مورد تحقيق به خواننده ارائه مي دهد. بخش دو: مفاهيم و مباني نظري تحقيق است. بخش سوم اسباب ورود به جهنم است بخش چهارم:مربوط به ساختار جهنم است كه به معرفي ساختار ظاهري جهنم پرداخته است و بخش پنجم درباره عذابهاي جهنميان است كه از دو جهت عذابهاي جسماني و روحاني را جداگانه مورد بررسي قرار داده است. بخش ششم: مربوط به خواسته هاي جهنميان است .
كليد واژه هاي تحقيق عبارتند از: جهنم، عذاب، جزا
جهنم كانون غضب الهي است و انواع عذابهاي سخت در انتظار مجرمين است و كساني كه با نافرماني خداوند و پيروي از هواي نفس خويش و ظلم به همنوعان خود در گناه غوطه ور شده و تمام وجودشان را گناه فراگرفته باشد بايد منتظر عذاب هميشگي باشند.

 


فرم در حال بارگذاری ...